Headquarter: Chemical Industry Park, Economic Development Zone,  JiNan City,  ShanDong Province, China.

Phone +86-152 8958 7728

Angela@BlueSkytcca.com

USKORO BORAČKE SPOMENICE: Vlada donela uredbu po kojoj … – Radio Magnum

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o Boračkoj spomenici, koja je pravosnažno stupila na snagu 7. aprila.
Predmetna Uredba odnosi se na posebno nacionalno priznanje, koje će se dodeljivati onima koji su stekli status borca po Zakonu o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica (u ratovima koji su vođeni od 1990 do 1999 godine) .
Pravo na Boračku spomenicu ostvarivaće borac ili ratni vojni invalid kome je konačnim rešenjem nadležnog organa priznato to svojstvo, kao i pali borac posthumno, na osnovu pogibije ili nestanka.
Nakon Drugog svetskog rata, zvanično je bila uređena oblast dodeljivanje partizanskih spomenica, te nakon protoka od skoro osam decenija, ovo je prvi put da je državno rukovodstvo pravno uredilo oblast dodeljivanja boračkog odlikovanja u našoj zemlji.
Još uvek ne postoje zvanični podaci o broju ljudi koji su uvedeni u registar boraca (prve, druge i treće kategorije) i postupak uvođenja u borački registar je još uvek na snazi.
Boračka spomenica dodeljivaće se prilikom proslava i obeležavanja državnih praznika, istorijskih događaja i oslobodilačkih ratova u Republici Srbiji. Dodeljivaće je ministar nadležan za poslove boračko invalidske zaštite ili lice koje on ovlasti.
„Nezavisni sindikat policije koristi ovu priliku da se još jednom zahvali i iskaže veliko poštovanje prema bratskom Udruženju veterana Posebnih jedinica policije koje svojim radom i delovanjem direktno doprinosi sećanju na istorijsko postojanje jedinice , poginule, nestale, preminule, penzionisane i još uvek radno angažovane pripadnike PJP. Takođe koristimo priliku da iskažemo veliku zahvalnost SUBNORU i ostalim boračkim udruženjima koji neguju sećanje i tradiciju na svoje jedinice, heroje i saborce“, navodi se u saopštenju sindikata i dodaje:
„Nezavisni sindikat policije nastaviće u smeru pune podrške ka Udruženju veterana Posebnih jednica policije, kako ne bi zaboravili nijednog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je dao svoj život i podneo žrtvu na zaštiti suverentiteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije“.
Sadržinu uredbe možete pročitati na linku.
Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*